Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 27.12.2022 tarihli Öfke ve Stres Yönetimi Eğitimi yazısına istinaden gelişimsel ve önleyici hizmetler kapsamında öğrencinin kendini tanıması, var olan yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi, duygularını fark etmesi, düzenlemesi ve yönetebilmesi, başkalarını anlaması ve kabul etmesi, kişiler arası sağlıklı ilişkiler geliştirmesi için gerekli bilgi, tutum ve davranışları edinebilmesi, ki,şisel güvenliğini sağlayabilmesi, aile ve toplumsal değerler ile doğaya karşı duyarlılık kazanması amacıyla uygulanacak olan sınıf rehberlik programları konusunda Kırıkhan-Kumlu-Rehanlı-Hassa ilçelerinde görev yapan okul yöneticilerine, her okuldan bir sınıf rehber öğretmenine ve okul psikolojik danışmanlarına 02.01.2023 pazartesi günü Zoom programı üzerinden online olarak bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiştir. İlgili içerik ve dokümanlara kurum web sayfamız PDR bölümü Sunular sekmesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

09.01.2023 469